ATSILE

Thursday, September 14, 2006

Me ei ole enam teel nagu viimased 2 nadalat. Olen saanud end valja magada, mis polegi nii vahetahtis eakale inimesele nagu mina.
Hiina Rahvavabariik tervitas meie rongi 11. septembril piduliku hymniga ja valveseisakus piirivalvuritega. Paikesepaisteline ilm oli neil ka reserveeritud meie jaoks :) Jargnes 2,5 tundi ootamist enne kui rongist valjuda tohtis. Ainuke kahtlane meie vagunis olin loomulikult jalle mina, keda kaidi kui imelooma 2 korda vaatamas (mis riik, mis pass ??) aga erinevalt Venemaast toimus koik hasti sobralikus vormis, tyybid lihtsalt uudishimutsesid pisut.

Elame nyyd roomsalt Pekingi kultuuri- ja keelte ylikooli campuses, kus koik eluks vajalik on kohapeal olemas (alates klassiruumidest, lopetades panga, juuksuri ja baaridega). Pohimotteliselt ei peaks territooriumilt uldse valja minema, kui uudishimu ja seiklusjanu ei ajaks.

Nii age on tudeng olla jalle :)) elan yhikas yhes toas Marikaga Itaaliast, kelle inglise keel on halvem kui minu oma, aga me saame hakkama. Holgeril laks hullemini - vaeseke jagab tuba Glebiga Novosibirskist, kes raagib ainult vene keelt ja natuke hiina keelt, lisaks sellele on ka pisut ehmatadasaanud. Kain siis vahepeal tolkimas, kui arusaamatus vaga suureks kasvab. Rahvast on siin murdu- hiinlased ise opivad muid keeli selles ylikoolis, valkarid hiina keelt. Koige rohkem jalutab ringi jaapanlasi, korealasi jm asiaate, siis on palju rahvast USAst, Inglismaalt. Yhtegi eestlast pole onnestunud leida (yldse ainuke eestlane, keda olen kohanud, oli Carmen Kass UlaanBaatari raudteejaama rahvusvaheliste rongide piletikassa (mis asub paraporgus, vorreldes UlaanBaatari tegeliku raudteejaamaga) kohal plakatil rippumas. Tegi teine reklaami teisel korrusel asuvale valismaapoele :))) Kohalikud arvasid, et sellist inimest pole tegelikult olemas, sest nii perfektne ei saavat olla. nojahhh, eks nad on seal pisut naiivikud ka ;))

Vahetahtis pole muidugi mainida, et meie kodumaja asub baari ja sookla vahepeal (5 m molema ukseni) ja auditoorium on 25 m eemal. Nii et peaks joudma igale poole! Keeletunnid algavad nimelt iga paev kell 8, varasemat arkamist ei kujuta enam hasti ette.

Kool algab alles jargmisel teisipaeval (so 18.09), seni kammime linna mooda niisama ringi. Ja mulle meeldib !!!! Vabalt voiks elama tulla siia, kui ainult keelest veits rohkem aru saaks. Pursime ikka niipalju kohalikega hiina keelt lobiseda, kui oskame... Vahepeal onnestub ka miskit! Lobus on igal juhul molemal poolel, sest nemad yritavad ju vahel vastu inglise keelt ka purssida. Eile uurisin MacDonaldsis, et " Qing wen, ce suo zai na'r?" Vastuseks piiksuvalt " eppsteirs" ja teadsingi kohe, et vetsu saab teisel korrusel.

Vetsumajandus on ainuke, mis siin veel harjumist vajab. Kodanikud rahvavabariigist ju harjunud augu peal kykitama ja selleparast kaimegi mooda laanelikke asutusi norm vetsu otsimas. Koige parem situatsioon, mis olen nainud, oli umbe pikk vetsujarts eelviimase kabiini ukseni, viimase juures ei kedagi. Mina, julge viikingnaine, kes oli juba koiki vetsukoledusi nainud alates Siberi kuladest lopetades Mongoolia stepiga, marssisin selle viimase ukseni. Ja toesti, toesti - seal sees oli tavaline vetsupott, suht puhas isegi!! Nad ei oska seda kasutada vist.

Eile juhtus siis lopuks ka see, mida kogu aeg tasahilju ootasin. Yritasime parasjagu Taevase rahu valjakul vana Maod paremini pildile saada , kui ma markasin, et kamp vaikesi hiinlasi yritab sama meie tagasihoidlike isikutega teha. Ikka nii, et yks saadetakse meie lahedale seisma nagu tehtaks pilti temast, aga pohifiguurid on tegelikult suured europiidid. Hakkasin kova haalega naerma, sest see show oli seal kestnud vist ikka juba tubli mone minuti, ja poseerisime siis neile niisama vabatahtlikult. Nalja kui palju :) Hangisime naerdes edasi, kui tsika jooksis nurga tagant jargi, et "one more, one more..." Paar sopra tahtsid veel pildile saada lihtsalt :)))) tavaline :)))

Yldse on nii naljakas, kui palju nad ikka konkreetselt jollitavad, kuigi siin taitsa palju valismaa inimesi ringi jalutab. Suht sageli lehvitatakse niisama voi moni kutt halloootab.

ehhh nii palju on koike, mis on teistmoodi. Katsume lahipaevil piltidega internetti jouda...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home