ATSILE

Saturday, February 03, 2007

tervitused Kaifengist, kunagisest maailma ta'htsaimast kaubanduss6lmest, millest ta'na kuigi palju enam na'ha pole. Mao on suutnud va'hese ajaga uskumatult palju likvideerida. Kogu hunnitust ajaloost on siinkandis kahjuks sa'ilinud ainult yksikud vaatamisva'a'rsused. Hiinlased on muidugi yritanud yht-teist taastada, aga see na'eb reeglina siis ka koom va'lja.

viimane na'dal oleme olnud kogu aeg teel kuhugi :) algas reis sellega, et p6rutasime k6igepealt ja'lle p6hja-korea piiri a'a'rde, et ma'gironijatena 2000m k6rgusel vulkaanima'gede vahel lamavat Taevaja'rve piiluda. Sealtkandist on kogu Korea rahvas erinevate legendide kohaselt alguse saanud. Holger oli varasemalt internetist lugenud, et ja'rv on aastaringselt ja'a'vaba. Kohapeal ma'eorus kogu seda lumehunnikut ja ka termomeetrit takseerides lubasin endale va'ikese k6hklusehetke. ja juba tunni aja pa'rast selguski, et ka internet valetab vahel ;) see-eest sai a'gedasti kohaliku Lochnessi betoonkoletisega vabalt koos pilti teha. Orus keedavad kohalikud kuumaveeallikates kanamune ja vorsti, mis lumehangede vahel ka naljakas va'lja na'eb. Veel on a'ge hotellikeldris asuvas kuumaveeallikast laekunud veega basseinis pa'ris hiina naistega koos kymmelda :))) eriti kui oled ise ka yleni alasti ja ainuke laowai (ehk siis valge vares tavaliste hulgas).

edasi p6rutasime r66msate ja vapratena o'ise rongiga Harbini. Magamiskohti ei 6nnetsunud tabada, mis ta'hendas 10 tundi o'ist istumist magavate ja mittemagavate inimeste vahel :) polnud va'ga fangbien (ehk mugav eesti keeles), aga odav see-eest - kogu l6bu = 4 eurot.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home